Tvättnötter!

 

 

Eftersom att jag är väldigt mån om miljön så har jag sedan en tid tillbaka försökt hitta mer miljövänliga och ekologiska alternativ till mat, tvätt, städ, hudvårdsprodukter m.m. För några månader sedan så började jag använda tvättnötter istället för tvättmedel, och jag går aldrig tillbaka till vanligt tvättmedel säger jag bara! Man kan även använda avkok från tvättnötterna som schampo och diskmedel m.m. Har provat men tycker personligen inte att det funkade så bra, speciellt inte som schampo. Men som tvättmedel är det hur bra som helst, kläderna blir faktiskt rena :DSå här står det på jordkloks hemsida där jag köper tvättnötterna ifrån (och lånat bilden);


 

Miljövänligt och 100 % naturligt tvättmedel helt utan kemikalier. Skonsamt mot din hud och dina kläder!

Användning

Lägg 4 – 6 skalhalvor i medföljande tvättpåse, lägg sedan in påsen i tvättmaskinen tillsammans med din tvätt. Skalhalvorna kan återanvändas ca 3 gånger. Tillsätt vid behov miljövänligt blekmedel för en extra vit lyster.

Effektivt
Tvättnötter tvättar rent utan kemiska tillsatser. När du tvättar med tvättnötter behöver du inte tillsätta sköljmedel eftersom tvättnötterna lämnar tvätten mjuk och fräsch.

Skonsamt och naturligt
Tvättnötternas lödder är skonsamt mot hud och känsliga textilier. De passar även utmärkt för allergiker, bebisar och människor med eksem och känslig hy.

Ekonomiskt
Tvättnötter är ett ekonomiskt tvättmedel. Med 400 g tvättnötter kan man tvätta 2-3 gånger i veckan under nästan ett halvt år.

Miljövänligt
Tvättnötter växer på Sapindus-träden som har en viktig roll i det ekologiska kretsloppet. Träden utsätts inte för någon besprutning och odlingen av träden gör jorden bördig och förhindrar erosion. Tvättnötterna är 100 % nedbrytbara.

Frukterna har stor betydelse i Indien och Nepal där försäljningen försörjer små familjejordbruk.Jag tycker verkligen ni ska prova! Man både spar på miljön och sen är det väldigt ekonomiskt också :D Har fortfarande kvar från min 400 grams påse som jag köpte för flera månader sen!

Kommentarer
Postat av: Pauline

Det där lät himla inressant faktiskt. och lite coolt. =) fast de ser inte så ingivande ut på bilden, Ser ut som när någon har bjudit pipen på lite majs;Pjajja saknar dej min fina hiwi. Vi måste se till och träffas snart, bara så synd att du bor där man är ju inte där varje dag. och särskillt inte när man inte har mycke att röra sig på. får hoppas du är ledig när vi ska ner och fixa dreneringsmaterialet.

2010-05-04 @ 12:19:41
URL: http://pallans.blogg.se/
Postat av: ylva

coolt! var köper man tvättnötterna då? du får visa mig när jag kommer hem :) kram, ylvis

2010-05-10 @ 21:58:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0