Back on track


Usch va onyttig den här helgen va! Alldeles för mkt alkohol på lördagen och sen igår satt vi ju framför TV.n hela dan och käkade chips me dipp, ostbricka och drack cola. Jag åt en matlåda till frukost men annars åt jag ingen mer mat utan bara onyttigt snacks. Nej, det blev lite för mkt av det "goda"... enligt mig iaf!

Men idag har jag städat undan efter helgen och bara ätit nyttig mat! Sen har jag hunnit med både en morgonpromenad och en löparrunda också :) Känns skönt.





Shitfaced


Det var vad jag blev igår. Alldeles för många drinkar här hemma och sen dessutom en tequila på Station 8 som avslutning. Inte konstigt att det spårade för mig! Att jag aldrig lär mig! No more tequila for me!!! Vet inte om jag vågar visa mig på Subway nå mer efter igår...

Men alla gör vi misstag ibland!




Den här bjuder jag på  ;P

Idag har jag och Frode haft en riktig bakisdag och suttit framför TV:n och sett flera avsnitt av How I Met Your Mother :) Grymt rolig serie! Sen för ett tag sen gick vi ut på en välbehövlig promenad till Hemmakväll och hyrde en westernrulle som vi ska se nu :)
/Fyllevi





Mysfredag


En vanlig fredag brukar se ut som så att jag somnar på soffan efter middagen och att Frode sitter i datarummet hela kvällen. Ingen romantik där alltså. Men igår slog vi till stort och hade en riktig myskväll!  Massa tända ljus, fotbad, vin, ostbricka och How I Met Your Mother-maraton :)





Ett klick för skogen


Min syster Linnea tipsade om en jättebra grej man kan göra för att hjälpa till att bevara skog. Helt gratis och tar mindre än en sekund! Gå in på http://www.ettklickforskogen.se/ och klicka så har du räddat mellan 2-30 dm² svensk gammelskog :) Så gör det som en vana att varje dag gå in på den sidan och klicka!



Fotot tog jag i höstas när vi va på fotoutflykt till en bilkyrkogård utanför Skellefteå.
Har dock inte orkat redigera just den här bilden.






That 70's Show


Har en dålig dag idag :(  Är ganska skönt att det regnar ändå...

Men när man är deppig som idag då är det tur att man har That 70's Show på DVD :) Såg två avsnitt för att bli på lite bättre humör iaf. Jag har sagt det förut men det är helt klart den bästa komediserien. Även fast jag har sett alla avsnitt hur många gånger som helst så blir jag som aldrig less. Verkligen min humor :)






Fest, onyttigheter och film


Sitter på Frodes jobb nu och skriver... det är nå fel på våran dator så den går inte att starta =/ Hoppas Frode kan fixa det.

I helgen har iaf min låtsasbror Johan och hans tjej Emma varit här och hälsat på :) I lördags hade vi fest hemma hos oss och sen vid tolvsnåret for vi en sväng på Trästock. Fast vi var bara där en liten sväng, åt langos o sen gick vi hem igen.

Igår va en riktig bakisdag (även fast jag inte ens va bakis) med mkt onyttigheter och en massa film :) Jag och Frode såg på filmen Blood Diamond, en riktigt bra men hemsk film som utspelar sig under 90-talets inbördeskrig i Sierra Leone. Har sett den en gång förut men som sagt den är riktigt, riktigt bra.
Sen på kvällen var det tjejkväll hos Veronica med pizza och film :) Vi såg filmerna My Best Friend's Girl,  Changeling och Bröllopsduellen. Alla va helt klart sevärda så det blev en lyckad filmkväll!

Idag hängde jag med Johan och Emma på stan när dom shoppade. Hittade såklart en massa kläder jag vill ha men det var bara att bita ihop och ta djupa andetag, haha ;P Ingen shopping för mig.

Nä, nu har Frode lyckats fixa datorn så nu ska jag sluta skriva. Tur man har en duktig pojkvän :)



Here you go


Så här blev håret efter klippningen...







Zzzzzzz


Gissa hur länge jag och Frode sov nu natten som va?! Hela 12 timmar! Alltså dubbelt så länge motför vad vi normalt brukar sova. Vi behövde nog få sova ut antar jag :)







En dag på stranden...


Så härligt! Redan kl elva lyckades jag och Virre va på plats på badstranden :) Så skönt att få ligga o sola... har inte haft tillfälle för det tidigare i sommar. Eller jag har ju kunnat fara själv till stranden förut, men hur kul är det?! Hoppas det är fint väder imorrn oxå för i så fall ska vi dit igen :)

Just nu ser jag att åskmolnen hopar sig utanför fönstret så man får väl se om det blir regn sen i eftermiddag. Hoppas inte det för jag hade tänkt försöka dra med mig Frode ut på en löprunda sen ikväll. Får se hur det går?!

Nu ska jag iaf göra mig lite fika och sen måste jag ta tag i städningen och allt annat som måste göras idag!





Drar alla till Åsele i helgen eller?!


Jag va ju som sagt hos Sofia igår, riktigt trevligt :) En sån där kväll då man bara pratar om allt möjligt tills man tillslut verkligen måste säga godnatt. Även fast man helst skulle vilja ligga uppe hela natten och prata! Johan och hans tjej kom ju förbi en sväng oxå. Försökte övertala dom att komma till Skellefteå i helgen eftersom att det är Trästocks men dom skulle mest troligen till Åsele... som alla andra. Hade gärna farit dit om jag haft råd, menmen.

Jag minns sommaren -04 när jag och Linn for dit! Vi lyckades få världens bästa grannar på ungdomscampingen som vi hängde med under hela marknadshelgen. Shit va kul vi hade :)




Hos syrran


Det blev ingen tennis för mig och Frode idag... för mamma hade fullt upp med att "brottas" med mitt hår i några timmar! Hon skulle bara toppa mitt hår lite men det slutade med att det blev en helt annan frisyr typ. Men jag blev ändå nöjd... tillslut :) Så det där om att jag skulle spara ut mitt hår gick inte så bra ;P

Just nu är jag iaf i Lycksele hos syrran och ska snart gå isäng. Imorrn ska jag pröva på yoga för första gången i mitt liv (med syster) och sen skulle vi nog ut på en löprunda. Efter det blir det till att umgås med Sofia och sen skulle jag träffa min låtsasbror Johan oxå :) Så jag får fullt upp med andra ord!  

Godnatt på er!





Stekta gröna tomater


En riktigt, riktigt bra film! Jag har sett den flera gånger när jag var yngre men jag har nog inte sett den på iaf 5 år nu tror jag. Så igår for jag, mamma, Linnea och Rebecca och hyrde den! Jag har försökt få Frode att se den filmen med mig flera gånger men han har hela tiden vägrat. Jag vägrar se en film som heter Stekta gröna tomater, säger han varje gång. Men igår satt han faktiskt och såg den med oss och var t.o.m tvungen att erkänna att den var ganska bra ändå :) En film med charm, glädje, sorg och skratt som jag tycker att alla som inte har sett den ska se!




Annars igår så var vi på stan och gjorde en del ärenden. Sen for vi och spelade minigolf  och jag vann! Har nog aldrig spelat så bra förut :) Sen grillade vi grillspett med mkt grönsaker och så såg vi ju Stekta gröna tomater!

Idag ska nog jag och Frode spela lite tennis och sen ska jag följa med mamma hem till Rusksele. Jag fick nämligen höra att 2 av mina låtsasbröder kommer hit från småland ikväll och det är ju inte varje dag man träffar dom :)

Nä, nu ska jag gå och va social med min familj och äta lite frukost!

Hemmafru?


Ja, det är vad jag är just nu. Eftersom att jag inte har nått arbete så är mitt jobb att se till att hemmet fungerar, dvs städa, laga mat, tvätta osv. Idag har jag haft fullt upp med städningen! Även fast jag städar i princip varje dag så är det ändå på nått vänster alltid ostädat tycker jag. Fast det tycker inte min sambo. Men jag är väl lite perfektionist antar jag ;P

Matlagning däremot är väl inte min starkaste sida tyvärr. Men i veckan har jag varit jätteduktig på den fronten! Jag och Frode har så här efter semestern tänkt börja försöka äta lite nyttigare. Och än så länge har det gått riktigt bra :) Jag upptäckte att det här med att hitta och pröva på nya och nyttiga recept var ganska kul! Men det är en utmaning att hitta maträtter som inte är så dyra men fortfarande nyttiga. Och så tar det ju sån tid att göra sallader och sånt! Men jag kan starkt rekomendera "Tre-veckors salladen" , av rivna morötter, riven vitkål, purjolök och paprika + en lag av äppelcidervinäger, olja och lite socker (så den håller ett tag). Billig, nyttig och så håller den ju länge :)
Idag gjorde jag maträtten "Min favoritsallad" (även fast det inte direkt är nån sallad) till middag. Jätte, jätte god är den!!! Kan lägga upp receptet nån gång för den är sjukt god :)
Men så det har väl gått åt nån timme eller två varje dag till att stå i köket den här veckan. Kanske inte låter så mkt men från att ha tillbringat typ en kvart förut per dag så är det lite skillnad :)

Nu snart kommer iaf min mamma och mina två systrar hit! Dom ska stanna här hela helgen så det blir kul :)




Långhårigt värre


Aaaargh!!! Skulle bara tvärsätta mig vi datorn och har nu suttit här i över 3 timmar =/ Inte bra. Började kolla på lite gamla bilder.. o shit va bilder vi har på datorn!!! Det är lite roligt att se hur man har förändrats genom åren :) Å jag saknar mitt långa hår! Hittade dom här bilderna på jag och Frode när vi gick sista året på estet. Om ni undrar över utstyrseln så var det för att jag spelade punkare i en teatershow.



Ja det va ett tag sen! Saknar även Frodes långa hår lite grann måste jag erkänna... även fast han är snygg i kort oxå så är det nå speciellt med långt!

Men jag jobbar på att spara ut mitt iaf :)



Några tankar...


Måste erkänna att jag satt bänkad framför TV 4 igår när det var olika program om Michael Jackson på tablån. Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker hans livshistoria är så fascinerande! Började fundera på en massa saker igår... bl.a. om varför det blir så att när en människa dör så pratar alla om hur fantastisk han/hon var. Jag menar, sånt behöver man ju få veta när man fortfarande lever! På minnesstunden berättade alla om hur fantastisk m.m. han var, och som kommentatorerna sa så skulle MJ behövt höra det när han levde. Då hade han kanske varit lite lyckligare.

Vi borde verkligen ta hand om varandra bättre och låta dom man bryr sig om verkligen få veta att man gör det!

Sen en helt annan sak jag började fundera på igår var alla hans fans... eller fans överhuvudtaget. Och då menar jag dom här extrema fallen. Jag kan verkligen inte förstå hur man kan va så besatt av nån att man skriker, grinar och nästan svimmar när man får se sin idol. Och ännu värre dom som tog livet av sig när dom fick veta att Michael Jackson hade dött! För jag har ändå varit på många konserter och bla sett ett av mina favoritband och det är ju en otrolig känsla! Men att bli helt hysterisk?!!! Jag fattar inte. Visst när man var yngre så kunde man ju bli lite besatt av vissa manliga skådisar och så vidare. Men det växte man ju ganska fort ifrån... iaf jag.

Haha, jag minns att jag ett tag var typ besatt av TV-serien That 70's Show! Jag spelade in vartenda avsnitt på VHS ;P Fast redan när femte säsongen började var jag less på att spela in men fortsatte att göra det ändå. Men sista säsongen har jag faktiskt inte på band för då orkade jag inte längre! Men jag tycker fortfarande att det är en skitbra serie! Sen var jag oxå lite smått besatt av en skådespelare som hette Christopher Masterson (lillebror till Danny Masterson som spelar Hyde i That 70's show). Haha, ja förstå ändå. Va tragiskt! Och sen tyckte man ju att Orlando Bloom var hur snygg som helst oxå :)




 

Uppdatering


Oj, nu vare ett tag sen jag skrev... och mkt har hunnit hända.

  • Midsommar i Frostkåge. 
  • En övernattning i Frodes stuga.
  • Nästan en hel (underbar!) vecka på Mörtan. (Där min pappa och farfar bodde)
  • Michael Jackson har dött. (Om det nu är nån som lyckats missa det)
  • Farfars begravning.
  • En dag på storumandagarna.
  • Stadsfesten i Skellefteå har börjat!

Orkar inte gå in nå djupare på allt som hänt för då skulle inlägget bli alldeles för långt... :) Och för att va helt ärlig så orkar jag inte skriva värsta inlägget nu heller! Och sen har jag ju faktiskt inte tid eftersom att det snart kommer besök och då blir det förfest här och sen drar vi ut på stadsfesten!



Igår på stadsfesten :)




RSS 2.0