Music


Här framöver någon gång hade jag tänkt börja skriva lite om olika album, låtar m.m. som jag tycker om... för musik ligger mig väldigt varmt om hjärtat! 

Jag lyssnar på allt från Otis Redding, Aretha Franklin och Beatles... Led Zeppelin, Manfred Mann's Earth Band, ELO, Cheap Trick, Blues Brothers, Eagles... till lite nyare musik som Black Label Society, Mustasch m.fl. Soul, Reggae, Progressiv rock, 60, 70, 80-tal. Listan kan göras hur lång som helst! Bästa partymusiken är helt klart R'n'B... Rihanna ligger i topp där!

Ja vad vore livet utan musik?!

Några skivor ur min samling...



Sunday


Igår var vi på fest i Bureå hos Ylva :) Så roligt att få träffa henne! Sen blev det utgång... Station 8 närmare bestämt. Allt som allt en trevlig kväll :) Så idag har jag och Frode en s.k "bakisdag". Fast vi är ju inte direkt bakis nån av oss. Så slappardag kanske är ett mer passande namn.

Till frunch åt vi amerikanska pannkakor med vispgrädde och bär :) Sen har vi suttit och sett filmen V för Vendetta. Vet inte riktigt varför men jag har en väldigt bra känsla i kroppen idag... skönt! Drömde säkert en bra dröm inatt. Det är lite konstigt, men mina drömmar jag har just innan jag vaknar bestämmer ofta hur jag mår sen resten av dagen. En jobbig dröm kan förstöra en hel dag för mig. Väldigt irriterande. Men som sagt idag mår jag bra :) Kan också ha att göra med att det är Frodes enda lediga dag på veckan så jag får va med min älskling hela dagen!

Skulle va skönt med en promenad nu innan middagen så man får komma ut i friska luften en liten stund. Sen blir det nog mer film ikväll...för söndagskväll är ju lika med filmkväll hos oss :) Det hänger med sen första året vi bodde här och Frode gick Butikchefs-utbildningen och jag gick första året på Solvik. Då brukade jag, Frode och Peter alltid hyra en film varje söndagskväll för att bota vår söndagsångest litegrann. Det funkar verkligen!


Jag på Station 8 igår

 

 

 


Abstinens!!!


Alltså nu klarar jag det snart inte längre!!! Jag gick genom centrum idag när jag skulle gå till Arbetsförmedlingen... och det var ju en plåga att gå förbi alla affärer när man vet att man inte har råd att shoppa nått. Att Scorett har öppnat i CK och Gina Tricot flytttat till en mkt större och finare lokal gjorde inte saken lättare direkt! Jag avlider typ snart. Under hela 2009 har jag bara köpt 2 par skor... och inga kläder överhuvudtaget! (Jag köpte däremot en soffa i början av året och det kan ju förklara varför jag inte haft råd med kläder). Fatta hur jobbigt det börjar va att inte kunna shoppa nått! I våras var det jobbigt, men sen i sommar har det som ändå gått rätt bra. Jag har som vant mig vid att inte shoppa. Men nu har det gått så långt så nu är det jobbigare än det någonsin varit förut!

Dagens I-landsproblem?! ;P


Förutom att ha haft shopping-abstinens idag så har jag bl.a varit på bibloteketen en sväng, haft lunchdejt med Frode på hans jobb, följt med till Scorett när Frode köpte nya skor (FUSK!), ätit langos på matfesten, druckit ett glas vin och slutligen sett en gammal westernfilm som heter Pale Rider med Clintan i huvudrollen (såklart). Helt okej dag ändå :)

Vad mer finns det att säga? Inte så mkt och klockan är snart två så jag säger... gonatt!




Redan höst?


Som vanligt så gick sommaren alldeles för fort. Löven har redan börjar gulna och det luktar höst ute. Många har börjat skolan fast inte en själv. Jag är så less på att va själv hemma i lägenheten, dag efter dag! Förra året var jag också hemma själv men då när det blev höst så började jag iaf skolan. Känns ganska deppigt. Iaf just nu, idag.

Fotat i Jäckvik september 2008 (fjällresa med konstlinjen)




Rostade Medelhavsgrönsaker...


På senaste tiden har jag börjat intressera mig mer och mer för matlagning. Det är verkligen inte likt mig eftersom att jag i hela mitt liv har hatat att laga mat. Av nån anledning så var det alltid nått som gick snett förut så fort jag kom i närheten av en spis! Men sen hjälpte det säkert till att jag hade Cruella Devill som HK-lärare också.

Men iaf! Nu så tycker jag däremot att det är jätteroligt att laga mat! Konstigt hur saker kan förändras. Tänkte börja lägga ut recept här på bloggen ibland så jag kan dela med mig av olika maträtter som jag tycker om :)

Här kommer ett recept på en jättegod maträtt som jag och Veronica lagade hemma hos henne i fredags. Vi hade riktigt trevligt by the way :) Till maten drack vi vin och sen blandade hon  till väldigt goda mojitos också! Det är receptet till en lyckad kväll :) 


Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och cashewnötter (2 portioner)



Virre i full färd med att göra mojitos















PS. Gör inte samma misstag som vi... vi glömde fetaosten! En av dom viktigaste ingredienserna ;P




En vampyrs bekännelse



Som vanligt när det är söndag så har jag och Frode haft filmkväll. Kvällens film blev En Vampyrs Bekännelse med Brad Pitt, Tom Cruise och en ung Kirsten Dunst. Har faktiskt inte sett så många vampyrfilmer men jag tyckte den var bra iaf :) Frode tyckte den var sådär. Men både jag och han höll med om att det var bra skådespelarinsatser.






Jag o Rebbe


Haha, måste bara lägga ut några bilder från när Rebbe va här i veckan. Ja vi hade riktigt skoj kan jag säga! Det är så roligt när hon kommer och hälsar på :) Jag hade en riktigt dålig dag i måndags... och hade inte Rebbe varit här så hade jag nog totalt deppat ihop. Tur då att hon fanns här och kunde muntra upp mig lite :)

Måste bara berätta va syrran min lyckades med... bara några minuter efter att det här kortet togs så lyckades hon fota sig själv precis när hon började blö näsblod! Typ världens roligaste bild men jag fick inte lägga ut den (vilket jag förstår). Hoppas det va okej att jag skrev om det?!


Rebbe, the one and only


En dagens outfit-bild eller nått i den stilen? Fråga inte mig... fråga Rebbe ;P
(Om jag inte minns helt fel så är skjortan pappas gamla. Eller? Måste fråga mamma!)


Ojojoj vad vi missbrukade det här teét! Är huuuur gott som helst :)


Rebbe önskar hon kunde ta med sig AIK-teét hem




Dirty Dancing


Det blev Dirty Dancing jag såg igår. En riktig tjejfilm :) Behöver jag ens nämna att den typ är hur bra som helst?!

Jag minns första gången jag såg den... det va hos pappa för många, många år sen. Jag kanske gick i mellanstadiet? Den gick iaf på TV på natten och jag skulle egentligen gå och lägga mig men då sa pappa att jag nästan var tvungen att se den... för det är ju en klassiker. Så vi satt uppe och såg Dirty Dancing, jag och pappa :)


Måste även berätta om min och Frodes första "dejt" (eller vad man ska kalla det?). Det var första gången vi träffade varandra utanför skolan, bara jag och han... och han skulle komma hem till mig och se film. Sen när det var dags att bestämma vilken film vi skulle se så gav han det ansvaret till mig. Jag tänkte shit vad ska jag välja för film?!!!! Till slut valde jag iaf Dirty Dancing som jag hade på VHS (jag ägde ingen DVD-spelare och tyckte att VHS var det ända rätta, haha). Tänkte att den är ju romantisk och så. Så här flera år efteråt har Frode berättat att han satt och led genom hela filmen och inte alls tyckte att den var nå bra. Kan även nämnas att apparaten vi såg filmen på var en minimal 7 tum's TV ;P Inte så lyckat kanske men kvällen efter va jag hos honom istället och såg Sagan om konungens återkomst på DVD och det var då vi blev tillsammans :)




All alone


Ja, då var man helt plötsligt ensam hemma. Frode for för nån timma sen till Malå och tog med sig Rebbe som han skulle skjutsa till Rusksele. Hela tre dagar har jag för mig själv nu innan han kommer hem igen. Men katterna är ju här och håller mig sällskap iaf :)

Men inte kommer jag va sysslolös direkt. Ser ut som ett bombnedslag här hemma eftersom att jag inte har städat på hela 4 dagar (jag är en sån som helst städar varje dag). Fast min ursäkt (en väldigt bra sådan) är att min lillasyster Rebecca ju har varit här, och vi har haft en massa annat roligt att göra så städningen har inte varit prio 1 direkt! Har faktiskt varit ganska skönt att ha det stökigt :) Men nån städning blir det inte ikväll... ska nog ta tillfället i akt och se nån sån här film som jag aldrig får Frode att se med mig :) Kvällen snacks blir självfallet ostkrokar!

Men imorrn ska jag städa och göra annat "kul" som att fylla i en massa blanketter som ska skickas till Alfa-kassan. Hatar att va arbetslös!!! Och att det alltid ska va sånt krångel med A-kassan. Har inte fått nå pengar under hela sommarn =/ Och det lär nog dröja ett bra tag innan jag får nån slags "inkomst". Tycker det är så jobbigt och så synd om Frode som måste försörja mig :(

Nä, nu ska jag sluta sitta framför dataskärmen och för omväxlings skull gå och sätta mig framför TV-skärmen ;P



In nature




En dag i byn


Idag har jag och Rebbe varit duktiga och möblerat om åt mamma. Vi flyttade databordet från köket till vardagsrummet och tog ner en byrå från vinden som vi ställde i köket istället. Allt som allt tog det 4 timmar eftersom att det var mkt att gå igenom och så. Plus att vi var tvugna att demontera skrivbordet för att kunna få det genom köksdörren. Men vi blev klara tillslut och det blev riktigt bra! Jag tror mamma blev glad :)

Middagen åt vi i hembyggdsgården med Bybo-gänget (dom som gjorde Rusksele-revyn). Sen for vi hem till IcaFredric och såg revyn på band :)

Nu är jag tillbaks i Skellefte. Ska gå och hjälpa Rebbe att bädda nu... hon följde nämligen med jag och Frode hit :)



Back in Röska


Ja nu är jag i Rusksele igen :) Frode skulle lix till Lycksele och repa med sina gitarrspelande vänner så då passade jag på att följa med. Rusksele ligger ju som efter vägen. Det är alltid trevligt att träffa mamma och lillasyster Rebecca :)

Har väl egentligen inte så mkt att skriva men...Nä, jag tror nog att det är dags för sängen!





Konstiga drömmar


Alltså jag är förundrad hur jag kan drömma så konstiga drömmar. Tänk om man kunde spela in dom... så roligt det hade varit! Inatt fick jag bl.a. besök av Albert Einstein. Han flög en gammal rymdfarkost som han själv hade byggt :) Fast han fick en asteroid i huvet så han dog :( Sen drömde jag oxå om tre små bebisar som låg i samma vagga. Ett tvillingpar och en mörkhyad liten bebis som dansade och pratade som han i Scrubs (Turk heter han väl?). Haha, de va kul... jag vaknade med ett skratt iaf :)

Det här var alltså bara en liten bråkdel av vad jag drömde inatt...

The man IN my dreams!



Lite tid över


Så då passar jag på att skriva lite här på bloggen :) Har ju haft besök i veckan. Anders följde med jag och Frode hit till Skeå i söndags och nu har han just hoppat på bussen tillbaks till Lycksele. Eftersom att Frode jobbar om dagarna så är det jag som har fått underhålla Anders under tiden, haha :)

I måndags gjorde vi en massa ärenden på stan. Vi var bl.a. med Gimla till veterinären. Hon har ju inte varit helt rumsren sista tiden, och inte var det så konstigt för hon hade nämligen urinvägsinfektion stackarn. Men skönt att det var ett fel som går att fixa iaf!
Sen på kvällen grillade vi, spelade Guitar Hero och drack oss lite onyktra :)

I tisdags va vi oxå en stund på stan och åt lunch med Frode nere vid älven. Jag hade köpt en kyckling-wrap som jag verkligen såg fram emot... men allvarligt, jag tror aldrig jag har ätit nått så söligt förut! Jag fick mat på kläderna, ansiktet och t.om. i väskan! Ååå vad arg jag va! Och Frode bara skrattade åt mig. Menmen... :(
Den kvällen for vi iaf och såg på bio. Public Enemies, en gangsterfilm med Johnny Depp. Vet inte riktigt vad jag tyckte om den dock. Kan ju bero på att jag somnade till och från under filmen. Men inte för att den var tråkig utan för att jag var trött! Jag hatar att jag jämt ska va så trött... speciellt när man ser på bio =/

Igår vart det en latardag. Hade ju tänkt fara till stranden men såklart var det molnigt och så regnade det lite till och från. Typiskt! Fast vi for faktiskt och gick in till stan och hämtade min cykel och sen tillbaks. Så det blev nästan en timmes promenad iaf :) Men annars gjorde vi inte så mkt. Fast sen på kvällen for vi och grillade o drack oss lite onyktra igen :) 

Idag for ju Anders hem men vi hann sitta lite vid älven en stund först. Direkt efter att han hade farit gick jag och Frode ner till älven igen och åt lunch där :) Varsin Subway-macka blev det.

Nej, nu måste jag ta och sluta skriva. Måste ta tag i städningen! Bye!




Lite bilder från helgen...


Ja, min lillasyster sammanfattade nog helgen ganska bra :) Fast jag gjorde ju mer på notvarpet än att att stå i toakö och bli myggbiten, haha. Och slagsmålet var inte så allvarligt som det kanske lät på Rebbes beskrivning. Har bara aldrig varit med om att det har blivit slagsmål i Rusksele förut. Sen måste jag få skryta lite på min lillasyster för hon var verkligen jätteduktig i Revyn!!! Hon är så bra på att sjunga och spela teater :) Jag måste erkänna att jag blir lite avis!

Det är ändå roligt att komma tillbaks till Rusksele ibland... jag bodde ju där i 4 år trots allt. Mina "värsta" år ;P Från det att jag var 14 tills jag var 18. Saknar det på ett sätt men... jag skulle inte vilja bo där nu! Är ju som inte samma sak som när jag bodde där. Och jag trivs ju så bra här i Skellefte :)







 

Hillevis helg i Rusksele


Min storasyster, Hillevi Nydahl, född naken, har spenderat denna helg i den lilla byn Rusksele, två mil nedanför natursköna Vormsele.
Jag vill inte skriva så långt så jag hoppar över fredag-kväll och lördag-dag
Igår kväll såg hon på Revyn som ett flertal ruskelebor (och andra by-bor) medverkat i, däribland jag. Det är en liten teater med sketcher som Hillevi tyckte var väldigt roliga. Hon tyckte även att jag, hennes lillasyster, var bäst. Det roligaste var: fågelscenen, E-Typescenen och potatisscenen, vilka alla jag medverkat i (jag sjöng även en sång, nämde jag att hon tyckte att jag var bäst?).
När Revyn var slut så stannade hon på notvarpet och stog i toakö, drack 3 cider, blev myggbiten, blev slagen av johan för att hon var med alice och var en nervös åskådare till ett ytterst otrevligt slagsmål (där hon inte medverkade, hon var åskådare). Kvällen slutade kl halv tre på en madrass i vardagsrummet, där hon sov. (Allt detta har jag fått höra i efterhand, jag gick isäng ca 11-12)
Dagen därefter vaknade hon förvånatsvärt pigg, ca 9:23. Katterna var redan matade så det gjorde hon inte. Hon berättade gårdagen (det ovanstående) för Mamma och mellansystern, Elinor och Linnea, båda födda nakna. Hon hade en mindre dispyt med Linnea. Sedan gick hon ut för att sola på gräsmattan där jag hittade henne när jag hade stigit upp, ca 12:24. Efter det åt hon lunch, pasta carbonara. Halva familjen for och badade och en fjärde del satt i skuggan och läste "om jag kunde drömma" medans Hillevi solade och läste "Hermans historia; Kungar och drottningar, öden och äventyr i Sveriges förflutna" (Hela famljen var i husbonlias badplats).
Nu så har vi just ätit middag, och efter detta ska vi spela Guitar Hero world tour, även känt som GH4.

Jag som skrev detta inlägg är dagens gästbloggare, Rebecca Nydahl, även född naken.


Jag var på plats...


...i Skellefteå Kraft Arena ikväll när SAIK hade sin första isträning. Ja, så illa är det! Jag kan ju t.o.m. vad vissa spelare heter och så. Men då har jag ju en väldigt hockey-intresserad pojkvän också :) Men det är lite häftigt att det nästan var fullsatt... på en träning liksom. Och vågen gick runt en 3-4 gånger, haha.

Jag minns innan vi flyttade hit till Skeå så kunde jag nog inte va mer ointresserad av hockey. Men efter att vi hade flyttat hit så lyckades Frode dra med mig på några matcher och jag måste ju erkänna att det är ganska roligt att gå och se hockey :) Synd bara att det är så förbaskat dyrt! För jag måste ha sittplats... klarar inte av att stå en hel match.  Men som sagt det är som roligt :) Hockey är ju så stort här i Skellefteå och SAIK är ju som kända för att ha den bästa hemmapubliken. Så det blir som en speciell känsla.



Nej, nu har det nästan gått för långt... jag har alltså just suttit och skrivit ett inlägg som bara handlar om hockey ;P

Vart är världen på väg?!




Cool Men




Tänkte bara tipsa om en bra film :) Jag och Frode hyrde den här i söndags men jag lyckades såklart somna efter halva filmen som vanligt. Men nu har jag sett klart den. Helt klart en sevärd komedi :) Kan även nämna att Cool Men blev Bernie Mac's sista film innan han gick bort.





På väg i rätt riktning...


Bättre sent än aldrig brukar man säga. Nu har jag äntligen börjat ta tag i mitt liv! Idag ringde jag ett samtal jag skulle ha ringt för flera, flera år sen. Många i min närhet har under dom senaste åren sagt att jag borde prata med nån professionell om allt det som tynger mig. Bl.a pappas alkoholism och nu också det faktum att han inte finns längre + en massa mer. Det här har jag alltså skjutit på i nästan 10 år nu! Fast det kan dock ta upp till 3 månader innan jag kan få komma och prata med nån eftersom att det är så lång väntetid =/ Men nu har jag äntligen sökt hjälp iaf!

Sen på måndag ska jag ringa till vårdcentralen och få börja en utredning om varför jag har problem med halsen och bihålorna (har haft det i nästan 2 år nu). Har ju varit till läkaren lite nu och då angående det här men eftersom att dom inte vet vad det är för fel så ger jag som bara upp hela tiden. Tycker inte om läkare. Varje gång man är dit kostar det 300 spänn och så blir man inte ens hjälpt. Men nu har jag bestämt mig för vara påstridig och inte ge upp! Måste ju få veta vad det är för fel på mig!

Men det mest otroliga av allt är att jag tror jag har kommit på vad jag vill utbilda mig till! Helt otippat. Fast jag tänker inte avlöja  vad det är riktigt än ;P



I did it!





Under uppbyggnad


Som ni kanske har märkt så håller jag på att ändra designen här på min blogg. Lär väl ta ett bra tag innan det är klart eftersom att det här är första gången jag försöker mig på bloggdesign :) Så just nu är jag fortfarande på experimentstadiet och prövar mig fram. Frågan är om jag nånsin kommer att bli nöjd... perfektionist som jag är!





RSS 2.0