Avatar


Den här filmen såg jag och Frode på bio i måndags. Hade inte så höga förväntningar eftersom att jag är ganska anti dataeffekter. Och Avatar är till största delen datagjord. Men jag måste säga att specialeffekterna var otroligt bra! Jag blev faktiskt riktigt imponerad!!!

Ska inte avslöja handlingen men jag kan säga att det är en ganska klassisk hollywood-story... väldigt amerikanskt och klyschigt. Utan dom fantastiska effekterna skulle inte filmen vara nå vidare, för det är dom som gör filmen... inte storyn. Ska man se Avatar så rekomenderar jag att man skyndar sig så man får se den i en stor salong, som jag och Frode gjorde. För det är verkligen en film som gjord för bio! Läste på nätet att dom har arbetat med filmen i 12 år... inte konstigt att den är så välgjord då :) Skulle lätt se den på bio en gång till!

Äntligen!


Jag har fått jobb!!! Som ungdomstrainee på Anderstorpsskolan här i Skellefteå :) Var på intervju tidigare idag och han ringde för ett tag sen och sa att dom hade valt mig! Jag kommer att få assistera lärarna på Handelsprogrammet och hjälpa dom med allt möjligt hela nästa termin. Lite av en allt-i-allo. Så den 7:e januari börjar jag :)

Inkomst + sysselsättning = en helnöjd Hillevi!
IKEA


Igår blev det en "liten" tripp till Ikea i Haparanda me Lina och Danne :) Jag och Frode var tvungna att lämna tillbaks våran värdelösa resårmadrass på 160x200 som vi köpte där i början av året.  Vi har jämt så otur när det gäller sängköp! Men iaf så fick vi ett tillgodokvitto så vi kunde handla lite extra där :) Är alltid så roligt att va på Ikea!

Idag var vi och kollade på sängar här i stan, och den här gången blir det två resårmadrasser på 80x200 istället (med en 160's bäddmadrass ovanpå). Men nu var det ju såklart två veckors leveranstid på sängarna (har vi otur hinner vi inte ens få dom före jul). Så det känns ju mindre roligt att va utan sängar så länge =/ Menmen... det är bara att härda ut. Längtar verkligen tills dom nya sängarna kommer!
Julstämning


Igår kväll tog jag och Frode fram julpyntet och började julpynta här i lägenheten :) Förra julen blev det ju inget sånt eftersom att vi var mitt i flytt då... så det var som extra roligt att julpynta nu! Men det är inte riktigt klart än. Skulle gärna vilja köpa en massa nytt julpynt men man tager vad man haver.

Sen drack vi lite glögg och åt saffransbullar för att verkligen komma i julstämning :) Sen såg jag att det började snöa så smått utomhus, och imorse var det alldeles vitt ute! Så då byggdes julstämningen på ännu lite mer!

Hoppas bara att snön kommit för att stanna nu!RSS 2.0