I want to ride my bicycle


Jag har äntligen en cykel igen!!! Det här låter kanske lite konstigt men jag har faktiskt inte cyklat på flera år... för jag har inte haft nån cykel! Jag minns att jag cyklade lite under gymnasiet, men inte var det mycket. Jobbade ju som tidningsbud en sommar och lånade då min styvfars cykel... så då cyklade jag rätt mkt :) Få se nu, det var sommaren -05! Ett bra tag sen som sagt!


Cykeln som nu har kommit i min ägo är den som min pappa hade :)


I love it ;)




Tandläkarbesök


Har just kommit hem från tandläkaren där jag fick en visdomstand bortopererad. Har inte sovit nå mkt i natt eftersom att jag skulle va där redan kl 07.10! Och jag gick inte och la mig förns kl två i natt... inte så smart. Men så går det när man har vänt på dygnet.

Nej usch det va inte kul kan jag säga! Det går inte att beskriva hur skönt det är att det äntligen är över! Jag har nog lite tandläkarskräck tror jag... för det gjorde ju inte alls ont just där dom va och opererade. Men det var jättejobbigt ändå. Det gjorde väldigt ont i mungipan och läpparna, eftersom att min tandläkare var tvungen att va rätt så hårdhänt för att kunna dela tanden i delar och sen dra ut den =/ Om man då fick ta bort hörseln... så man slapp höra när hon borrade, bände och slet! Och så känns det ju som att man inte kan andas. Man är så hjälplös! Nä men så himla skönt det är att det är över! Hoppas bara att jag inte får lika mkt värk som när jag opererade bort visdomstanden i fjol. Nä fy det va inte kul. Så nu har jag 4 stygn i munnen som ska tas bort om lite mer än en vecka.

Men det blir en lugn midsommar för mig imorrn, eftersom att jag knaprar en massa värktabletter nu. Vi ska iaf fara till Lina och Danne då så det blir nog kul :)




5 dagar med Linn :)


Ja i hela fem dagar har jag och Frode varit med Linn!!! I fredags var det ju skolavslutning så då var vi och härjade på Lyckseles gator (och utanför röda korset på bilden här nedanför), haha :)

 

 

 

 

Sen på lördagen for vi till Frodes stuga med Linn och Patrik! Vi hade jätteskoj om man bortser från det tråkiga vädret då förståss. Vi var där i två dagar och båda kvällarna bastade och badade vi! (och så blev det väl lite alkohol också). Så himla kul vi hade :) Så det blev en tredagars i helgen… för första gången i mitt liv tror jag. Men jag är inte ens sliten! Känns bra :) Jag och Linn gjorde ju världens snyggaste drinkar oxå… såg ut som avloppsvatten, haha… men dom var riktigt goda!

 

Det blev mkt spel och kortspel på söndagen eftersom att det regnade ute heeeela tiden. Men Frode och Patrik hann ut en sväng när det var uppehåll och Frode lyckades få en gädda då. Den rensades, kokades och benades och sen fick katterna och Linns hund Ida en festmåltid :)

 

På måndagen for vi tillbaks till Lycksele. Vi gjorde inte så mkt utan tog det mest lugnt och bara pratade :) Vi har verkligen lyckats sno dygnet dom här senaste dagarna… först vid 4-tiden har vi gått och lagt oss. Och det resulterar ju i att man sover alldeles för länge på dagarna då. Men det har varit kul!

 

Igår kom vi hem till Skellefte… känns så tomt utan Linn. Fatta om vi kunde bo på samma ställe… va kul det skulle va! Linn, jag har fortfarande låten Superstitious på hjärnan ;P




Yes!


Idag gjorde vi klart kattstängslet och monterade fast det på balkongen :D Känns så himla skönt!! Nu ska vi bara sätta upp några hyllor eller liknande som katterna kan sitta på och titta ut från :) Just nu får dom sitta på en köksstol. Blir så sugen nu på att fixa till på balkongen och göra det riktigt mysigt!!!




Förresten.. nu har jag äntligen lagt ut lite bilder från Berlin på min pixbox :)





Helgen i Lycksele och lite annat...


Ja vars ska man börja?! Som rubriken avslöjar så va vi alltså i Lycksele i helgen. Vi va hos Anders och Anki och festade både fredagen och lördagen. Jag är fortfarande sliten! Fredagen for vi till den enda puben som finns där. Det var första gången för både jag och Frode eftersom att den är ganska nyöppnad. Vi hade iaf väldigt kul :) Jag uppmärksammade en lite rolig sak där... flera personer hade ett plåster på kinden. What's up with that?! Jag menar... jag minns när jag gick i sjuan så var det nån hip-hopare på MTV som hade plåster på kinden. Det är alltså 10 år sen! Jag blev full i skratt iaf... :)

Sen på lördagen så for jag, Frode, Anki, Mirja och Mickis på hotellet. Anki var väldigt duktig på att bjuda på tequila vilket resulterade i att jag inte riktigt minns allt som hände på slutet av kvällen ;P Inte bra. Men roligt hade vi, jag och Anki! Dagen efter var däremot inte lika rolig. Menmen... man får ju skylla sig själv!

Igår kom vi iaf hem till Skellefteå. Lina och Danne kom hit på filmkväll :) Blues Brothers blev det... en av världens bästa filmer by the way :)




Idag har jag och Frode haft fullt upp med vårat projekt att näta in balkongen (så att katterna kan va där). Först var det till byggmax för att köpa virke m.m. Sen for vi till ÖB sammanlagt tre gånger för att köpa nät och annat. Vi ska bygga ramen i tre sektioner och har bara hunnit med en sektion än så länge, och nätat in den. Så vi har lite jobb kvar. Men innan i morrn ska den va klar har vi bestämt!



Min farfar...


Idag gick han bort... min farfar. Somnade in på äldreboendet där han bodde med farmor. Känns så konstigt... både jobbigt och sorgligt såklart fast ändå lite skönt på ett sätt. Han var nämligen jättesjuk i cancer. Han kämpade i just över ett år med sjukdomen. Vi var och hälsade på hos han och farmor igår. Men det kändes inte som att det var farfar som låg där i sängen. Det var som att han hade åldrats 20 år på bara det senaste året... och det pga sjukdomen såklart.

Känns så konstigt för vi hade aldrig nån jättebra kontakt med varken farmor eller farfar (Även fast dom bodde på samma gård som pappa). Men han var världens snällaste och lungnaste. Har aldrig sett honom upprörd så länge jag kan minnas! Fast han hade det inte så lätt... farmor var alkoholist och pappa oxå. Så farfar har ju alltid funnits där och hjälpt dom. För ca 5 år sen fick farmor två hjärnblödningar (tror jag det var) och hon har ju inte varit sig själv sen dess. Farfar fick ingen hjälp av kommunen så han var tvungen att ta hand om henne själv, vilket tärde på honom väldigt mkt. Sen för lite mer än ett år sen fick han veta att han hade en hjärntumör och en vecka senare så dog ju min pappa, hans enda barn. Det är så tragiskt! Men jag hoppas han har det bättre nu.

Det jag kommer att minnas mest med farfar är nog alla fisketurer och skoterturer som han följde med på innan farmor blev sjuk. Och hans blåa overall som han alltid hade på sig och hans vita, fina hår. 


Han var ju räknat som en riktig snygging på sin tid :)





Vars tog det varma vädret vägen?!


Är ju lite typiskt att det ska va såhär halvdåligt väder första veckan av semestern. Jag har envisats med att gå klädd i shorts/kjol/linne/sandaler men det har ju egentligen varit för kallt för de... Jag vill ha fint väder! Menmen, det borde väl komma nån gång :)

Har som haft fullt upp dom senaste dagarna så det är därför bloggen har stått lite still. Helgen som va så var vi i Malå. Då var det faktiskt riktigt varmt och fint ute! I tisdags bar det av mot Lycksele och begravningsbyrån. Vi skulle välja gravsten till pappa för det gjordes aldrig förra sommarn. Känns bra att det äntligen är gjort. Känns ju lite konstigt att fara till graven och så är det ingen gravsten där. Sen var det boupptäckning oxå. 
Efter det hade vi en timme ungefär innan vi skulle äta middag så då gick vi på stan. Gick bl.a på Mixup... shit va snygga kläder dom har där!!!!!! Märkena som finns där finns inte i Skellefte... inte vad jag har hittat iaf. Och Frode köpte en jättefin klänning till mig där! Tack söt :) Och så köpte han en riktigt fin jacka till sig själv oxå. Efter det for vi till Dollarstore... såklart :)

Nej nu hinner jag egentligen inte skriva nå mer. Vi va iaf hos Anders och Anki på tisdagkvällen. Sebbe, Linus och Niklas tittade oxå förbi en sväng :)
Igår va vi på tannbergsskolan och tittade på en dramashow i aulan. Lillasyster va ju me. Sen gick vi ner på estet och hälsade på en sväng. Vilka minnen man får! Det ser precis ut som det gjorde när vi gick där fast det är ju "fel" folk där nu, haha. Vi va oxå och såg nya Terminator-filmen igår. (Frode fyllde ju år igår). Men det är ju inte samma sak utan Arnold!

Nej, nu måste jag sluta skriva... ska iväg till Norsjö och ombesikta bilen!




RSS 2.0